Favorit i repris: Äggmuffins

20 februari, 2015

Recept:
12 ägg**
2 dl riven västerbottenost
1 dl vispgrädde*
salt och peppar
+ en fyllning

Jag vispar ihop ägg och grädde, river osten och rör ihop allt tillsammans med salt och peppar. Smörjer formarna med smör, fyller dem med smeten. Och återigen kan jag inte betona vikten av välja ägg aktivt. Vad ni än väljer så köp inte ägg från burhöns. Det finns så många bättre alternativ!


Till ”fyllning” tar jag hackade oliver och färsk rosmarin. Och variant nummer två hackade soltorkade tomater**. Ungefär en tesked fyllning i varje muffins innan de steks i ugnen i 20 minuter i 175 grader (varmluft). Och även om de påminner om omelett så är det ändå något annat… och så goda! Dessa har jag gjort till sillunch, till mellanmål och till buffébord. 

Förslag på fyllning:

  • oliver och rosmarin
  • soltorkade tomater
  • Stekt bacon
  • Salami och paprika
  • Fetaost och soltorkade tomater
Rekommenderas varmt!


* Eko eller Reko
** Egna råvaror
*** Rester

Ps. Muffinformsbläcket jag har är en sån där billig variant med non-stick-beläggning som jag egentligen absolut inte vill använda. :-/ Kommer att så småningom inhandla en i bleckplåt eller nåt annat som inte släpper ifrån sig otrevliga partiklar.Ds.

Hållbar odling
Goda äggmuffins