Februari i Glädjehuset!

3 februari, 2013
  
Nu har vi äntrat Februari och i Glädjehuset är det liv och rörelse även om det är -10 ute.  Detta är en silkestupp som har ställer upp på fotografering. Silkeshöns tål inte kyla och fukt så bra men har klarat sig utan större problem i Glädjehuset under vintern.

Vattenautomaten som vi köpte till Glädjehuset har inte fungerat så bra under vintern. Pipen har täppts till av allt spån hönsen sprätter upp 😉 Så återvunna hinkar från en förskola har vi som vattenkärl, lätta att fylla på också. Vattenautomaten får flytta till hönsgården när det är dags för utevistelse.

 För det är ju så, hönsen flyttar ut nån gång i maj och tomater och chili flyttar in. En och annan paprika och aubergin ska också få plats. När man står där inne tillsammans med hönsen och det är kallt ute är det lite svårt att föreställa sig att om några månader är det dags att plantera här inne! 😉

 
Idag är det dags för att vända på spånet i Glädjehuset igen. Man måste vända så att det kommer ner syre för att möjliggöra komposteringsprocessen. Det är nämligen det som värmer upp Glädjehuset till stor del med undantag för två små värmelampor som är på när det är mer än -5.


Ha en skön söndag goa vänner!
Chili och tomater i Glädjehuset till sommaren, som jag längtar!
Första omplanteringen av chilin!