H ä l s o v e c k a !

22 november, 2009
Kategori:


Bestämde mig förmiddags att nu skulle jag ha en hälsovecka! Fokusera på hälsan och göra aktiva val för att hitta orken och bygga upp immunförsvaret. Har ju varit hängig ett tag nu så jag får aktivt arbeta för att bli pigg igen. Och då pratar jag INTE om att åka iväg på något spa i flera dagar utan vardagen fortsätter sin lilla gång här hemma och jag med den. Så insatserna blir hemma eller på jobbet, med ekotänk och resurssparande om möjligt.

Till exempel till middag blir det en variant av kinesisk hönssoppa. Eller egentligen blir det tuppsoppa… En av ungtupparna som vi slaktade i somras får bli en härlig höstsoppa med mycket godsaker i. Ja proppar den full med rotgrönsaker, lök, vitlök och chili. Säsongens grönt är billigt och tuppen nästan gratis. Billigt, nyttigt och gott!

Har precis varit ute på låååångpromenad med the doggi i höstrusket. En två timmars hurtig prommis i regnet. Gratis! Funkar bra om man är påklädd. Har något ont i foten nu men lite vila så blir det bra. Tejpade den ordentligt innan så att jag skulle få så mycket stöd som möjligt. Har även ett par bra kängor att gå i…. Att promenera är bra för hjärta och själ. Få upp pulsen och en massa frisk luft skadar ju verkligen inte så det ingår i min hälsovecka-start.

Väl hemma med lite grönt te och en bortglömd REKO sitter jag nu och vilar upp mig. Tänk vad glad jag blev när jag kom på att jag hade en REKO att läsa… hur kunde jag glömma den? Det är väl också en lisa för själen att läsa lite ekotankar 🙂

Så till att planera in hälsoveckan. Jag plockar upp tipsen jag fick för några inlägg sedan. Mycket värdefulla tips för någon som har torka. Ska även plocka fram Sannas matbok och inspireras…. Lägga in lite motionspass… ja ni hänger med va?!

Favorit i repris
S m a r t ?