”Hostmedicin”

14 november, 2010
Kategori:


Har tv4 på i bakgrunden med go´morgon-tv. Två doktorer pratar om sjukdomar och diagnoser och plockar upp ämnet hosta. Den enda hostmedicinen de rekommenderade var honungsvatten eller te med honung!

Jag har turen att på nära håll ha biodlare och deras honung! På deras hemsida kan man läsa om honung och framställan av honung. Och på bloggen följa vad som händer. Skulle vilja så gärna kunna själv men är för rädd för bina. Kanske att jag kommer över det någon gång. Terapi? 🙂

Det är himla spännande att följa deras projekt. Nu till exempel pågår att smaksätta honung med olika sorters whisky. På facebook läste jag nyss följande: ”Just got whisky in my eye. But at least it was expensive whisky! Have now tried to flavour honey with Lagavulin, Macallan, Glenmorangie, Ardbeg and Laphroaig. Glenmorangie didn’t work at all but the others seem to be turning out great.”

Kanske att det är bättre att dricka whiskyn? Det blir i alla fall upplyftande att provsmaka, kanske det blir en ny favorit? Annars har jag redan två favoriter, en med citron och den naturella fina lena honungen. Deras två andra produkter, honung med anis och pepparmynta är heller inte så tokiga.

Undrar om man kan dricka te med honung i förebyggande syfte?
Blåbärssylt
Kreativ återvinning