Höstrusk och vårdrömmar

24 september, 2014
Kategori:

Det är riktigt höstrusk ute med kyla, blåst och regn. I natt hade vi första frosten och inomhus är det småkyligt nu på morgonen. Tack och lov så kan man stanna inne, sätta på sig sockor, dricka te och drömma om våren! Det underlättar enhel del att vårlökarna kom igår!

Jag har beställ vårblomster till två ställen, till meditationsträdgården och till plommonlunden. Jag ska berätta mer om meditationsträdgården senare nu håller vi oss till plommonlunden. Eller prunus-lunden, som jag kanske borde döpa om den till då jag kompletterar mina fyra plommonträd med vildkörsbär. Förstå vad rik jag kommer att känna mig den dagen alla träden ger frukt!

Jag har köpt en massa vita blommor till lunden som ska blomma ikapp med plommon- och körsbärsträden. Narcisser, 3 olika sorter; Bright Eyes, Thalia och Barrett Browning ska växa bland träden. Framför dessa skönheter ska jag plantera fler snödroppar och 100 vita krokus Jeanne dÁrc!

Längre bort i lunden, den senaste ”brutna marken” som jag och dottern tog fram i våras ska det planteras många vita kungsängsliljor som ska titta upp i vår tillsammans med vitsippor och gulsippor. Och så har jag dragit på stort och köpt mig en vacker gulblommande Magnolia! 

I helgen ska det bli uppehåll så då ska fota lite så får ni se. 
Och så ska jag så klart plantera mina lökar!

Ulla Molins trädgård
September - fullt upp!!!