Inspiration för blivande meditationsträdgård!

30 juni, 2011
Kategori:

Jag var ju på utflykt några helger sedan med Mari och Anna som var så himla lyckat (bilderna lånade av dessa två). Den andra platsen vi besökte var Teckenbergs trädgård och jag blev frälst. Helt tagen! Det fanns så mycket som talade till mig; växtval, växtkompositioner, former på både växter men framför allt anläggningarna och stengångarna. Gunilla är himla duktig och har verkligen ett öga för färg och form så att det bildar en harmoni.

Som sagt, jag fick mycket inspiration och även lite energi att sätta igång med min meditationsträdgård som jag har planerat sen i våras. Det är mycket jobb men jag tror på idén. Kanske att ni får se före och efterbilder om jag vågar. Platsen som den ska ligga på ser ut som en byggnadsruin för tillfället och är allt annat än lugnt och rogivande.

Jag inhandlade lite plantor också under trädgårdsbesöken som ska få vara i denna del av trädgården; vippvallmo, clematisar, några strutbräken och en julros. Och här om dagen shoppade jag lite på Zetas trädgårdshandel och kom hem med några fler clematisar och funkior/hostor som ska in här tillsammans med annat som man redan kan hitta här hemma. Det gäller ju att ta vara på det som finns, dela och flytta!

Återkommer längre fram med bilder och idag blir det till att arbeta med meditiationsträdgården! Mycket jobb men jag ser fram emot resultatet!

// Bondis

Ps. har någon tips på var man kan hitta ”pilstaket” eller ”bambustaket” för en billig peng?

Mera fläderdryck!
Djungelhöna?