Januari – tankar om sådd

25 januari, 2015
Kategori:

Ambitionerna är höga och det finns en önskan om att få till det med odlingarna. Här nere kommer jag visa på hur jag hade tänkt mitt januari och det ser långt utifrån vad mitt januari blev. Men det gör absolut ingenting! Jag kan använda samma lista för februari utan problem, det enda är att jag får skörda senare. De markerade med stjärnor är vad som är gjort.

JANUARI
Ärter Inomhus i kruka eller nåt annat kärl. Skördas fler gånger.  Ekologiska gula soppärtor
*
Mungbönor Groddar i glasburk. Man måste faktiskt inte ha groddkärl.
*
Rädisor I varmbänk 
Rödbetor Förodlas inne – planteras i varmbänk
Spenat Förodlas inne – planteras i varmbänk
*
Ruccola Förodlas inne – planteras i varmbänk
*
Machesallad 2 sorter Förodlas inne – planteras i varmbänk
*
Mizuna Förodlas inne – planteras i varmbänk
Pak Choi Förodlas inne – planteras i varmbänk
Mizuna Förodlas inne – planteras i varmbänk
Tatsoi Förodlas inne – planteras i varmbänk
Purjolök Förodlas inne – 
Sådd från frö
Piplök I varmbänk  Sådd från frö Salladslök I varmbänk  Sådd från frö Persilja I varmbänk  Sådd från frö Chili Förodlas inne –  Skolas om flera gånger * Paprika Förodlas inne –  Skolas om flera gånger * Tomater Förodlas inne –  Skolas om flera gånger *
(Tre sorter)
Bli inte skräckslagen nu… tomaterna är ett experiment och det är endast 3 sorter. De allra flesta sår jag i marsmånad så ingen panik där! Och nu är ju inte januari slut än så vi får väl se om jag får till nåt mer denna månad. 
Jag gillar att titta på vad som faktiskt fungerar och möjligheter, det gör jag även här. Odlingstunneln är plats för att möjliggöra tidiga vårsådder. En varmbänk är snickrad och finns i odlingstunneln, dock har jag inte hunnit med att sätta igång den än. Frön finns och väntas på att planteras. Jord och såbrätten finns. Så det är bara att ta en sak i taget. Först på tur är faktiskt hästskiten och varmbänken. 
Lugn bara lugn är mitt mantra, du hinner…
C U!
En vecka med mig - dag 1
Nyfixat