Kompost som täckmaterial

28 juni, 2011
Kategori:

Inspirerad av Börje tänkte jag att jag skulle ta hand om allt i trädgården så som tistlar, nässlor och annat ogräs. Inte för att nässlor är ogräs men på fel ställe… Har ganska mycket att kompostera, både för att jag har inte hunnit hålla efter men också för att jag rensar ur och gör om… Nu hade jag tänkt att göra ogräset till täckmaterial, kompostera direkt i landet a´la Börje!

Dessutom hade jag fått för länge sedan en kompostkvarn av dr K. Jag fick den för att han sa att den var värdelös, han hade ingen användning för den… och jag trodde honom inte. Den har stått och väntat i några år och nu var det dags. Men Dr K hade rätt, den var riktigt jävla värdelös! Efter ett antal minuters svärande och bökande med kvarnen gav jag upp. Det var inte rätt sätt…

Något besviken tog jag fram gräsklipparen och körde sönder en del med den. Bondjäntan fick horn i pannan och blev miljöbov. Inte så himla miljövänligt att köra över all kompostmaterial med en gräsklippare som går på bensin. Inte bra men inte heller dåligt. Men men det blev ändå någerlunda smått. Nu ligger det högar med ogräs och väntar på att bli kompost…eller täckmaterial.

Jag vill verkligen ha en bra kompostkvarn som tuggar sönder allt! Kvistar till ogräs. Jag vill ju ta hand om materialet och göra bra jord. Jag har ju trädgårdskomposter men det tar tid… det här skulle ju gå så mycket fortare och spara utrymme. Och vad ska jag göra med schabraket som skulle föreställa kompostkvarn?

Jag får nog fundera… på… hur jag ska få till det.

Djungelhöna?
Idag regnar det igen...