Ljumbänk! Typ som varmbänk… eller kallbänk.

30 april, 2013

Ja här går vårbruket sakta men säkert framåt. Med betoning på sakta… Många faktorer har spelat in; en mycket sen vår, en välbehövlig semesterresa, mycket jobb och ja, så har vi vardagen också ;-). Jag tröstar mig med att det allra mesta hinns ändå med, bara något senare.

Jag har fyra stycke stora odlingsbänkar som används som varmbänkar och kallbänkar. Nu blir det nog något mitt i mellan: ljumma bänkar! 😀 Jag ska fylla alla fyra lådor med brunnen hästdynga från i fjol. I botten på odlingslådorna finns en del av förra årets odlingsjord, sedan ligger ett lager med ”trädgårdsskräp” som ni kan se. I höstas använde jag dem som komposter 😉 I två av dem ligger alla tomatplantor och chiliplantor från Glädjehuset som rensade i höstas och förmultnar.

Jag har mäktat med att fylla en och en fjärdedel i dag med hästdynga. I varje låda får jag fylla på med ungefär mellan fyra eller fem stora skottkärror med hästdynga beroende på hur mycket som behövs.  Jag hittade bra skit, med förvånansvärt lite halm i den stora dynghögen som är stor som ett berg. 🙂 Men ack så tungt!

Jag har en bit att gå med min skottkärra när jag har lastat den full. Och jag får traska över en åker som står i vall, dvs ganska guppigt och svårkört. Så efter dagens ”körning” var jag ganska slut på orken… det blev endast fem skottkärror innan jag gav upp. Ska tilläggas också att det blåste storm samtidigt! Jag ska nog gulla med maken i morgon… han säger ju att han är så stark! 😉

Ovanpå lägger jag sedan matjord och odlar för glatta livet!
Hästskit is da shit!
Planerar utflytt!
Härliga tokerier, Lena och jag!