M o n s t r e t

28 april, 2010
Kategori:


Ibland vaknar ett monster i mig, mitt ha-begär-monster! Jag håller den i schack större delar av året men ibland ruskar monstret om mig… Tänk att det är så starkt. Jag har några laster och det är böcker, särskilt trädgårdsböcker, vackra kokböcker och fakta böcker som inspirationskällor. Jag läser mycket överhuvudtaget med just dessa kategorier är överhängande representerade i vill-ha kategorin.

Så här om dagen kom maken hem med mina godisar. Anna och Fanny Bergströms under valnötsträdet, goda idéer från vårt kök. Jag har redan Kärlek, oliver och timjan som jag är enormt förtjust i så förväntningarna är höga på under valnötsträdet. Jag har som snabbast bläddrat i den och jag tror nog att jag blir nöjd med den.

I samma paket kom även Jamie Olivers jamie´s italy på engelska. Jag gillar hans program från den egna(?) gården skarpt. När han gör egen ketchup och syltar sina pumpor och zuccinin blir jag alldeles till mig i trasorna. Hemma hos jamie, Fyra årstider i köket är också inspirerande, den har jag som mysbok och plockar fram då och då. Ska blir spännande och se om jamie´s italy inspirerar….

Sedan beställde jag även Hjärnkoll med Martin Ingvar och Gunilla Eldahl. Martin Ingvar är ju en gammal favorit, har lyssnat flera gånger på honom i arbetet och han är så skönt torr. 🙂 Hjärnkoll på vikten handlar hur hjärnan programeras och hur matindustrin använder sig av kunskapen. Egentligen är det väl en viktcoachbok men jag gillar inslagen av hur matindustrin manipulerar oss…. Som ni märker har jag redan börjat läsa denna.

Valborg kväll arbetar jag men dagarna efter kommer jag ligga i solstolen och läsa mina böcker. Man måste ju göra vad som krävs för att stilla monstret i mig!

Vad läser ni just nu?

H a l l o n !
L y c k a !