Odlingstillbehör – Bästa tipsen

8 april, 2015
Kategori:

Jag brukar tigga till mig olika bra odlingstillbehör, så som plastkrukor, godislådor, tulpanhinkar och championlådor. Det handlar inte bara om att spara pengar utan det handlar faktiskt mer om att använda de resurser som finns. Det vill säga, att återanvända saker som har tjänat sitt syfte istället för att bara kasta på soptippen.

Förr i tiden, när barnen var små, producerades det många mjölk- och filförpackningar som tvättades ur och användes till tomatodlingarna. Samma gäller Bregott-förpackningarna som jag hade till små sådder. Brist på mejeriförpackningar kommer godis- och championlådor till sin rätta nu när det är dags för massa frösådder.

I godislådorna sår jag olika bladväxter, kål och örter för att senare plantera ut i landet. Samma gäller championlådor som jag lägger tidningspapper i botten och fyller med jord. I de bredsår jag till exempel mängder med basilika. Dessa lådor brukar jag få från affären, precis som tulpanhinkarna.

Tulpanhinkarna använder jag till chili och paprika när de har blivit tillräckligt stora. I år kommer jag även använda dem till mina vintertomater. De små blomkrukorna får jag av vänner när de köper vår- och sommarblommor. Jag skulle gissa på att man kan även få gamla krukor när kommunen planterar sina blomsterarrangemang.

Vilka är dina bästa återvinningstips?

Ett önskemål
God jul... och glad påsk!