Omplanterade rabarber

18 juli, 2009
Kategori:


Fick efter flera dagars pockande grävhjälp. Jag vet, jag skulle kunna göra det själv men det är sååå mycket roligare när någon annan gör det 🙂 Maken har idag grävt upp mina 3 rabarberbuskar som inte såg så roade ut. De blev flyttade förra hösten och de har verkligen inte tagit sig. Som tur har jag en planta som producerar och mår bra (den blev inte flyttad).

Anyway, så grävde maken upp plantorna och skalade av jorden runt om kring. Bort med allt gräs och nya stora gropar. Sedan hjälpte sonen till! med att hämta matgjord och fyllde på i gropen samt runt om kring när vi hade planterat om dem. Mycket vatten gick det åt och jag hoppas att de tar sig. Jag ska lägga på eller runt om lite gräsklipp så får vi se. Eller har någon något tips? Har ju gott om hönsgödsel… gillar rabarber starka grejer? 🙂

Jag har en favorit efterrätt eller ”stilla-sötsuget-rätt” som är baserad på rabarber. JAg kokar rabarber på svag värme tillsammans med något sötningsmedel. Vispar grädde. Tar och varvar rabarberkoket och havregryn och toppar med grädde. Ibland lyxar jag till med hackad mandel! Rabarbermums kallar jag denna snabba och enkla men ack så goda rätt.

Attans vad de växer
Vintips