Överlevare

6 juni, 2011
Kategori:

I helgen har jag tagit tag i det som måste tas tag i; nämligen varmbänkarna med alla döda plantor. Jag kokade en massa plantor i måndags genom att stressa iväg till jobbet på morgonen utan att öppna för ventilation i varmbänkarna. :-/ Full sol hela dagen och plantor dog som flugor. Men idag, så har jag faktiskt hittat plantor som överlevde katastrofen!

Flera chilisar hade överlevt då jag hade grävt ner dem ordentligt. Tomater hade överlevt… fyra plantor av aubergin överlevde och så en massa basilika. Skönt att allt inte dog. Nu har jag även sått meloner ( i senaste laget) och squash i varmbänkarna där det plats över. Det betyder att vi kanske trots allt får lite grönsaker i år med.

Det som gick åt var 26 plantor med majs, 10-tal plantor med broccoli, 24 plantor med chili, några gurkplantor, 11 plantor med aubergin, vitkålsplantor, 12 zucciniplantor, 10-tal tomater och sallad. Nu har jag faktiskt flera tomater i tomathuset och flera chilisar på verandan i krukor så jag klarar mig. Men tråkigt med kålen, broccolin och majsen. De andra hinns säkert med….

Med hopp om grönt!
Vilken tur jag har!
Olivträd