P u m p a

29 oktober, 2009
Kategori:


Nu entrar en ny helg med festligheter som vi har tagit oss an i Sverige. Handeln omsätter stora pengar och konsumenterna är tillgivna. Halloween är nog här för att stanna.

Själv är jag också med i denna karusell men ska nog tillägga att det är i light-variant vad gäller konsumtion. Jag är inte bra på att rädda Sverige ur finanskrisen… Min insats började redan i våras när jag satte pumpafrön i jorden. Under sommaren har vi vattnat och gödslat och sett våra pumpor växa. Vi har inte sått ”riktiga” oranga halloweenpumpor men härliga stora matpumpor!

Jag har några stycken så jag hoppas att jag kan lagra dem i matkällaren i några veckor. De är inte vinterpumpor men jag hoppas ändå att de tål någon form av lagring då jag inte vill äta pumpa varje dag. Någon som vet?

Våran meny med pumpa blir följande:
En härlig krämig pumpasoppa som är ganska mättande.
Ugnstekt kalkonbröst och rostade rotfrukter samt pumpa. En härlig fruktsalsa till varmrätten gjord på mango, apelsiner och aprikoser.
Morots och pumpatårta till dessert.

Det mesta är ”hemmaodlade” eller ekologiska varor i denna meny. De exotiska inslaget av fruktsalsa kräver lite jagande för att hitta bra alternativ i fruktdisken. Men det går 🙂

Ö n s k e m å l
T r o v ä r d i g h e t