Påskkycklingar kläckta!

16 april, 2011

Men vad härligt, det blev många påskkycklingar på ett dygn här hemma. Full rulle kan man säga. På bilden som är tagen i morse är kycklingarna knappt ett dygn gamla. I hönshuset ligger två hönor och ruvar och inne har jag äggkläckaren som har kläckt fram 27 kycklingar hittills. Att vi kläcker fram höns med äggkläckare har två skäl, det ena är att eftersom vi har hönsen och tupparna även till mat behöver man säkra kläckningen. Det andra är att jag hade köpt kläckägg för att förnya i hönshuset samt för att få in en ny sort.

Hittills har det blivit 18 stycken RIR, 6 stycken pärlgrå vit silkeshöns, 1 svart blå silkeshöna, 1 brahma och en sussex. Himla roligt med den nya sorten av silkeshöns. Vi hade små silkeshöns för länge sen men de blev rävmat innan vi hade gunnebostängsel. Även räven gillade de söta discohönsen. :-/ Nu har vi inte haft rovdjursbesök på länge även om hönsen har gått fritt på tomten sen våren kom. Kanske att det är dags att stänga in dem igen i sin hönsgård med stängsel?

Nu blir det till att be maken bygga igen… 😉 En låda till alla söta kycklingar så att de får utrymme att springa omkring. De behöver ju så naturlig miljö som möjligt så som sand, grästuvor, mat och vatten.

Ha det gott!
"Jag blev förvånad att det var så jävla illa!"
Nu är det dags!