Projekt återvinning!

18 september, 2010
Kategori:

Ni som har följt med ett tag vet att jag önskar ett bättre återvinningssystem här hemma än papperspåsar, plastpåsar och fula kartonger. Hade ju tänk att jag får det perfekta systemet och ytan för återvinning när vi väl gör om köket. MEN jag orkar inte vänta… jag måste få till det med återvinningen! Känns inte som jag vill göra avkall på källsorteringen, vi är faktiskt mycket duktiga på detta.

Jag surfar gärna in på olika inredningsbloggar och inspireras. Alla har de så fint hemma, inga fula bruna papperspåsar med konserver i något hörn… Jo jag vet, att det är ”bloggbilder” som man visar från sitt hem men ändå. Jag vill också ha det fint även om jag sopsorterar!

Så nu har jag bestämt mig, jag har hellre svarta boxar som står lite varstans än fula papperspåsar… Dessa svarta boxar är egentligen tvättkorgar men passar utmärkt för återvinning (i alla fall i mitt huvud). Vi återvinner det mesta hemma hos oss så jag behöver flera boxar. Kartong, papper, metall/plast och glas/porslin, har jag glömt nåt? Metall och plast är samma iglo i vår kommun… låter kanske konstigt men så är det.

Lampor och batterier har också fula små kartonger men det blir knappast aktuellt med stora svarta boxar för det. Har för mig att ”Kamprads” har någon bra plastförvaringsgrej som man kan använda… Måste kolla upp det. Annars blir det kanske dessa utdragslådor från Granit. Vill ju kanske inte köpa nya och åter igen nya när jag får till det nya köket utan det vore bra om jag kan återanvända det jag har. Så det blir att tänka till så att det funkar framöver också och inte bara just nu.

Hur gör ni? Har ni några speciella kärl för sopsorteringen? Mitt största problem är ju utrymmet! Var har man allt?

Bilder lånade från Granit.
T a c k !
Hjälper mot det mesta!