R i m l i g t ?

17 december, 2009
Kategori:

Ibland möter jag på både förakt och fördomar vad gäller mina val. Jag tänker på att jag gärna köper ekologiska alternativ eller krav-märkta produkter, dvs jag försöker göra medvetna val. När människor har sin egen bild av mig och jag plötsligt inte passar in eller gör ”fel val” enligt dem då kommer det fram… ibland på ett snyggt sätt men oftast ganska klumpigt.

Ett exempel, nyligen har jag blivit illa tvungen att införskaffa mig nya glasögon… (nåt om ålder?) Jag hittade två par bågar som jag blev förtjust i och båda var av designmärke. Jag vet inte ens om det finns bågar som inte är ”design”. I alla fall, det var underligt att jag hade Efva Attling-bågar, inte trodde man att jag brydde mig om sånt… Så jag skulle strunta i hur jag ser ut?

Ett annat exempel är att man tycker jag har dubbelmoral för att jag (min familj) har utomhusbelysning de två sista veckorna i december! Fy, du som tänker på miljön och så…. Va? Så jag skulle inte kunna ha mysfaktor när andra har det? Meh, kom igen nu då! Jag är knappast excentrisk vad gäller julbelysning, mitt hus lyser inte upp halva byn…

Så här kan jag hålla på men jag ska inte tråka ut er…

Suck…

Jag försöker förstå. Är det så att det känns bättre för människor om de får påpeka att jag inte är bättre än de… eller mår man bättre av andra felar… eller vad? Jag blir lite sne på mig själv när jag märker att jag taggar till av folk inte fattar, att människor inte tänker till… Så jag borde försaka allt som tär på miljön på minsta lilla sätt? Förlåt för att jag andas!

/Bitterfittan

🙂

S j u m i l a s k o g e n
V i n t e r