S o p s o r t e r i n g

1 november, 2009
Kategori:


Innan källarstädningen igår så var jag på långpromenad med Wilma the doggi. Ganska skönt att komma ut för första gången på flera dagar, har ju legat sjuk. Anyway, på promenaden gick vi förbi ett större grustag som är nedlagt och vad såg vi då? Jo dumpade sopor i mängder! Jag förstår verkligen inte…. är det svårt att åka till återvinningscentralen med grejerna?

När jag senare sedan stod jag i källaren tillsammans med maken tänkte jag på soporna vid grustaget. Inte skulle jag för mitt liv ta våra grejer och lämna dem sådär.

Apropå våra grejer… men fy vad vi har samlat på oss en massa skit! Jag skäms över mig själv om min lathet, att använda källaren som ”vår dumpningsplats”. Igår kväll lovade jag högt och tydligt, inget mer det tar vi hand om sen. Nu ska det sorteras på direkten, det som som ska slängas ska slängas, det som ska ges bort ska ges bort och det som ska sparas ska packas undan och sparas. Kanske låter det som självklart men inte har vi då varit bra på detta.

Jo, vi har sopsorterat plast, konserver, glas och papper. Absolut. Men i källaren hittade vi kläder som ingen av oss har använt på 15 år… vi hittade gamla elektroniska prylar som vi har sorterat bort från soporna men aldrig kommit vidare med. Tre gamla kaffebryggare? Vad väntar vi på? Kaffeorgie…

Japp, så nu är det nästan rent i källare. Soporna är sorterade efter SRV:s önskemål och mycket utrymme har vi fått. Inte för att det var roligt med källarstädning men skönt att det är gjort!

1 X 2
H a l l o w e e n g o t t