S t ä l l n i n g s t a g a n d e

28 mars, 2010
Kategori:


Gårdagskvällen blev som planerat mycket mysig. Maken skulle på galej inne i Sthlm-stad på söder och fick i uppdrag att spana om det fanns någon Earth Hour påverkan. Han skulle fira en vän som fyllde år på puben som faktiskt hade släckt ljuset och tänt värmeljus. Imponerande!

Barnen och jag spelade först ett gammalt sällskapsspel och vi kom på att barnen hade verkligen växt ur detta spel. Ganska tråkigt… så tråkigt så att vi skrattade åt hur tråkigt det var. Sedan plockade vi fram ett puzzel och en stor skiva så att vi kunde börja lägga puzzlet. Härligt, det var många år sedan vi la något puzzel men nu blev det dags i ljuset av alla stearinljus.

Inte var det någon diskussion om att släcka lampor, stänga av tv och datorer… Barnen hade full koll på Earth Hour. Jag blir så stolt äver dem, de fattar ju hela manifestationen, att ge stöd och göra sin ”röst hörd”! Att ta ställning! Andra verkar ha svårare att greppa ”da thing”. I Metro får man läsa om en massa goja… Eller här …. Gäller att ha koll på folk som inte har koll!

Inte finns det väl någon som tror att aktionen i sig skulle lösa alla världens problem med klimatet? Inte tror väl man att släcka lampan i sig löser fattigdom och resursbrist? Men jag är helt övertygad om att ju fler som bryr sig och fler som visar att de bryr sig desto bättre genomslag får man i olika förändringar som både den enskilda människan gör och i större sammanhang. Kanske att vi slipper flera stora fiaskon som Köpenhamn…

Ha det gott och våga ta ställning!

Vad gjorde du?

V ä n t a r
Tänd ett ljus