Slow cooking time!

23 februari, 2013
Kategori:
Japp! Idag kör jag jungfruturen med min nya Slow cooker. Medan den sköter sig själv kan jag så mina tomater! My god, I´m a genius! 🙂
Ingredienser till min heta gulash:
1 kg högrev
2 stora gula lökar
2 stora röda paprikor
2 medium starka chilisar
2 morötter
1 liten bit rotselleri
4 vitlökar
500 gram krossade tomater
1 liter vatten
2 buljongtärningar (grönsak)
2 msk majsmjöl
2 msk rapsolja
5 msk tomatpuré
svartpeppar, salt,

Jag börjar med att skära upp allt i småbitar, chop chop! Sedan bryner jag köttet och har på lite majsmjöl för att såsen ska bli något simmig. Kan uteslutas om man vill. Jag bryner även löken och grönsakerna lite lätt innan jag lägger dem i keramikgrytan. Jag fyller på med krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Samt smaksätter med kryddor och tomatpurén.

Nu får den koka på ”medium” i 5-6 timmar, så får vi se om det är ätbart.
En ungrare och en turk...
Tomater tomater tomater