Solgul naturlig hudvård!

30 januari, 2011
Kategori:


Kommer ni ihåg att jag skrev för ett bra tag sedan att jag ville gå kurser i t ex hantverk eller något annat spännande? Jag fick draghjälp av svägerskan och jag har gått en himla spännande kurs!

Kursen handlade om vad man kan göra för fler produkter än honung om man är biodlare; salvor och krämer med bivax. Men som icke biodlare var det också intressant, hur gör man så naturliga hudvårds-produkter som möjligt?!

Och jag är såld! Så klart… hur kan man inte vara såld när man endast kan använda bivax, en bra olja och sedan någon eteriskolja?! Låter himla enkelt men lite pyssel var det också. Men ja, man kan ju undra vad alla produkter som man köper innehåller med tanke på ingredienslistan. Så nu börjar ny era i etikettläsandet, vad står det egentligen och vad är det bra för?

Som ni vet så har jag några hjärteting, höns och ägg, odling och grönsaker och litteratur av olika slag. Tror minsann att det kan vara så att vi har fått ett tillägg till listan, nämligen naturliga hudvårdsprodukter. 🙂 Så jag varnar redan nu om att det kommer komma många inlägg om salvor i alla möjliga varianter!

För jag ser framför mig hur jag odlar ringblommor i större mängder, skördar fina vackra ringblommor och gör ringblomsolja. Därefter kommer ringblomssalvan och i fina burkar med söta etiketter! Kan det bli bättre? Kan det bli mer på riktigt?

Vad sägs om vårdande handsalva att ta på när man har varit en heldag i trädgården och grävt? Eller svalkande och stillande salva för ömma muskler….Eller … vad har ni för bra ideér?

Jag är på gång!

Snart mer om själva kursen!

Glömda chilisådder...
Att odla bönor