Syra själv!

25 september, 2012
Är det något jag har gott om så är det kokböcker och trädgårdsböcker. Man kan säga att jag har en passion vad gäller litteratur 😉 Vissa böcker lånar jag på biblan medan andra köps in och används om och om igen. 
Nu har jag utökat min samling med Tareq Taylers Sylta, safta och lägg in och Syra själv av Karin Bojs. Tareqs saftande och syltande i all ära men Karins bok om att syra grönsaker slår högt! 
Vissa böcker bara kliver rakt in hjärtat och hittar en plats där. Kan hända att jag är mycket mottaglig för mjölksyrning som ämne och just därför passar boken. Men den är inte bara intressant och innehållsrik utan har även vackra foton. 
Hon tar upp olika syrningsrecept med grönsaker, hur man syrar i världen och historik, kemi och biologi, hälsoeffekter med mera. Eftersom jag fick den igår så har jag endast hunnit bläddra lite snabbt i den men jag är övertygad om att det blir en ”favvobok”. 
Lånad bild
I helgen blir det till att syra! 😉
Förbereder mig...
Harvest Monday, September 24th, 2012 - godis