Teflon VS gjutjärn

18 januari, 2011
Kategori:


Använder normalt gjutjärnsstekpanna men för ett tag sedan bestämde jag mig för att göra ett försök med teflonpanna. Anledningen var att jag vill laga mer hälsosam mat. (?) Någonstans inbillade jag mig att teflonpannan skulle ge mer hälsosam mat då man inte behöver använda fett i samma utsträckning som med gjutjärn. Två teflonpannor senare kommer jag nog återgå tillbaka till gjutjärnspannan.

Två teflonpannor har gått åt här hemma, alla förstår inte att man inte kan hetta upp teflonen lika som gjutjärn. De blir som runda skålar i botten, och i värsta falla börjar beläggningen lossna! Kan inte tänka mig att det skulle bli mer hälsosam mat om teflonpannan krackelerar?!

Sedan kom jag på att det finns faktiskt ett tredje alternativ. Ett dyrt alternativ :-/ De Buyer, ett franskt märke har faktiskt kolstålspanna! Efter ett tags användning liknar de teflonpannan – utan att bli böjda eller tappa beläggningar.

Så gällande teflon VS gjutjärn som vinner nog gjutjärnet hemma hos oss och kolstålspannan hamnar på önskelistan.

Hur tänker du?
Läser just nu
Tomater tomater tomater