Torkugns-mantra…

4 november, 2012
Kategori:

Så kära läsare, nu kommer ni få vara med om ett torkugnstjat eller ett så kallat mantra om torkugnens vara eller icke vara. Jag har nämligen varit på kurs 😉 och blivit påmind om ett och annat. Bland annat att hålla fokus på målet, vad som än händer! Hålla siktet på det som är bestämt, tappa inte fokus och ändra gärna vägen dit efter nya förutsättningar men glöm inte vart du är på väg!

Så nu applicerar jag det på min önskelista! Nr ett på önskelistan är en torkugn av märket Tribest Sedona eller kanske Exalibur 4000. Ja jag vet att det är överkurs men jag har ju storartade planer för min torkugn. Bilden är lånad från råvarobutiken.se.

Har faktiskt haft torkugn på önskelistan ett bra tag men har prioriterat annat. Tex fick jag bidrag i våras till att köpa torkugn eller plommonträd till min plommonlund. Valet var svårt men det blev flera plommonträd till plommonlunden. Jag resonerade att jag behövde ju plommon, att om jag ska torka dem i min torkugn så behövde jag rent konkret en massa plommon. Dessutom tänker jag göra härliga goda plommonremmar, naturgodis alá Rene Voltaire. Så som hon gör med blåbär och hallon.

Och apropå hallon… så köpte jag 5 gula hallonbuskar i somras med tanke på hallonremmar. Nåja, inte bara därför men bland annat därför. Jag vill ju ha både röda och gula hallonremmar när jag väl har min torkugn! Nu måste man ju inte ha någon torkugn för att göra godisremmar men det underlättar en hel del. Samt så är det nog mer ekonomiskt i längden…

Och med tanke på alla tomater som jag kommer att odla i framtiden! Denna sommar har väl inte varit någon riktig tomatsommar och ändå har jag fått en ordentlig skörd. Jag har torkat tomater i ugnen… och det har ju tagit en evighet. Så kan man ju inte hålla på?! Det blir mycket dyra ”sol”-torkade tomater… och så tror jag att det blir bättre konsistens med torkugn. Men det är ju bara en gissning.

Ja, ugnen har ju fått jobba hårt vad gäller torkning… svampen har torkats även om det inte är det bästa med tanke på svampsporerna. Man ska egentligen undvika ugnen för svamptorkning men om man har mycket trattisar så är det nästan ett måste.

Och så har vi chilin! Det sticker lite i ögonen och kliar i halsen när man torkar stora mängder chili i varmluftsugn… Sen får vi inte glömma all annan frukt och grönt… torkade äpplen, rotfrukter, bär till muslin ja, som ni förstår så tror jag minsann att en torkugn vore på plats!

Nästan så jag undrar hur har jag kunnat leva utan en torkugn? Man undrar ju! 😉 Om ni tror att detta var sista gången jag pratar om min blivande torkugn… ja då misstar ni er. Jag kommer inte att tappa fokus! För ser ni, jag har ju gått på kurs. Nu blir det torkugns-mantra…

Har ni något på önskelistan?

Konstiga saker händer
Söt het chilisås för flera år...