Tråksidan – blivande plommonlund

10 april, 2012
Kategori:

Har en sida av huset som inte duger mycket till. Något skuggig och en avlång sida. En gräsmatta eller mossmatta som det egentligen är ligger där. En gång i tiden hade vi dotterns kaninbur där men kaninen är borta för länge sen och dottern stor. Vi sitter inte där, vi gör inget där… nada. Eftersom hönsens utegård ligger i närheten så händer det att de sprätter runt här… men inte ens de är särskilt förtjusta i denna plats då det finns en grön gräsmatta en bit bort.


Tråksidan som jag kallar den är dock det första man passerar när man kommer hem till oss. Så efter flera års grunnande har jag kommit fram till att det får vi en härligt vacker plommonlund! Och ju mer jag tänker på det desto mer rätt känns det med plommon och sviskon. Både vackert och gott. Ni vet, jag vill ju gärna att man ska kunna äta det vackra!
Och då till mina funderingar, var hittar jag bra plommonträd till ett bra pris? Finns det någon firma som säljer fruktträd genom internet/postorder? Jag vill ju ha olika sorter så att de smakar olika, ser olika ut, mognar olika tidigt / sent… Har ni några bra sorter att rekommendera till en som bor i zon 2-3?
Bilderna som är så vackra har jag lånat från denna läsvärda artikel. Ser framför mig hur jag mumsar på plommonen och gör den ena inläggningen efter den andra. Och kanske att jag torkar sviskon inför vinterkonsumtion!
Omplanteringsdags
Flytt ner till källaren