Välbehövlig dag!

11 februari, 2011
Kategori:

Kom inte iväg till jobbet idag på grund av snökaos och halka. Om jag ska vara ärligt så var det välbehövligt med en extra dag. Tack snälla vädergudar 😉 Jag har tagit det väldans lugnt, legat och läst på förmiddagen, varit ute på långpromenad på eftermiddagen och skolat om lite plantor. Känner av gårdagens vurpa i nacken och är något stel och ganska öm. Hoppas dagens vila gör susen!

Först ut blev kronärtskockorna för omplantering. Hade kunnat vänta lite men de höll på ramla ut ut sina burkar och så är det en planerad födelsedagspresent. Kan det bli bättre, kronärtskocksplantor i födelsedagspresent i februari?! Jag skulle då bli glad! Av mina 8 plantor så blir hälften present. Hoppas de rätar upp sig lite till i morgon så de inte ser så medtagna ut :-).

Rötterna var himla fina och många. Riktigt roligt att plantera om dem när man ser härliga sköra rötter och plötsligt måste hämta större krukor än planerat. Och i och med det, så är mina ”vanliga” planteringskrukor slut. Nu blir det till att pyssla och göra papperskrukor, diska ur mjölkkartonger med mera. Man tager vad man haver.

Fick några fröer från rara Charlotta men de har tyvärr inte tagit sig. Kan bero på att katterna har faktiskt vält just de två krukorna några gånger… de kanske inte gillar att ha det svajigt?! Men jag fortsätter att pyssla om dem. Jag köpte även Green Globe och det är de som blev omplanterade här idag. Det är en gammal sort från 1863 och är en kulturarv-växt.

Känns kanske avlägset att skörda kronärtskockor i detta snökaos men den som väntar på något gott…

God kväll!
Hopp!
All busstrafik är inställd pga av halka! Jo ibland finns det nackdelar med att åka kollektivt... :-/