Väl värt att tänka på under 2013

1 januari, 2013
Kategori:

Nu när alla är fyllda med nytt hopp inför 2013 så måste jag passa på att slå ett slag för … ja det där med miljö… om så många värnar om och många försöker ta hänsyn till men långt ifrån alla. Och det kanske man inte kan kräva, att alla ska jobba för mindre miljöförstöring,…

Läs mer

Farligt att vara sjuk…

27 december, 2012

Kan konstatera att det är farligt att vara sjuk… ligga nerbäddad och sysslolös. För plötsligt har jag beställt nya tomatfrön u t a n  att kolla igenom mina fröförråd! Japp, en massa tomatfrön men även lite chili 😉 Ni förstår, det blir alldeles för tråkigt att utvärdera 2012 års mål… (eftersom det blev blodpropparnas år)…

Läs mer

Utvärdering mål 2012; huset

26 december, 2012
Kategori:

Ja, då fortsätter jag med mina utvärderingar av målen 2012 och nu är det dags för huset. Och tyvärr är det bara att konstatera att min hälsa har påverkat vårat liv i det stora hela och därmed även vad vi har hunnit åstadkomma då det är mest maken som har fått jobba här hemma. HusetVi…

Läs mer

Utvärdering mål 2012; hälsan

26 december, 2012
Kategori:

Lite ironiskt konstaterar jag att jag ska utvärdera målet  hälsan 2012 och jag ligger i en dunderförkylning! 😉 Nu är det inte förkylningen som ligger i fokus utan de mål som jag hade satt för 2012… Det var viktigt för mig att det inte var nyårslöften utan mål att arbeta mot och med facit i…

Läs mer

Bär och fruktremmar, salvakokning, hönspyssel och sparkåkning!

9 december, 2012

Helt underbart väder idag, tänk vad solen kan påverka humöret?! Har varit ute idag, både på långpromenad med hunden i skogen och på sparkåkning. Långpromenaden var ovanligt jobbig då det verkar som inga andra går ut i skogen när det har snöat över 50 cm snö… men jag är ganska envis så, visst, jag gick…

Läs mer

Ny salva på G!

7 december, 2012
Kategori:

Det har varit stiltje på ringblomssalvetillverkningen ett tag, men nu är jag på gång igen lagom till att kylan knackar på. Jag har under sommaren och hösten plockat ringblommor, repat dem och torkat dem. Efter det har jag lagt dem i en glasburk och hällt på ekologisk rapsolja. De har stått i fem veckor och…

Läs mer