Februari i Glädjehuset

2 januari, 2018
 Vi fortsätter med en resa bakåt i tiden och nu har vi kommit till 2013 men är fortfarande inne på vårt första år med Glädjehuset!  Det är roligt att se tillbaka på vad vi gjorde, hur vi gjorde och här kommer gamla inlägg med mina nya kommentarer. 

3 feb. 2013

Nu har vi äntrat Februari och i Glädjehuset är det liv och rörelse även om det är -10 ute.  

Vattenautomaten som vi köpte till Glädjehuset har inte fungerat så bra under vintern. Pipen har täppts till av allt spån hönsen sprätter upp. Så återvunna hinkar från en förskola har vi som vattenkärl, lätta att fylla på också. Vattenautomaten får flytta till hönsgården när det är dags för utevistelse.

Ja det var en ny läxa som kom snabbt, att vattenautomater med små hål, något med pip eller vad som blir täppta på några minuter i spånet. Vi försökte året efter men ny vattenautomat som stod på ben men även den kletades igen. Dock så fungerar de utmärkt i hönsgården så vi har vinter och sommar kärl för vatten.

 För det är ju så, hönsen flyttar ut någonn gång i maj och tomater och chili flyttar in. En och annan paprika och aubergin ska också få plats. När man står där inne tillsammans med hönsen och det är kallt ute är det lite svårt att föreställa sig att om några månader är det dags att plantera här inne! 

  
Idag är det dags för att vända på spånet i Glädjehuset igen. Man måste vända så att syre kommer ner i spånet för att möjliggöra komposteringsprocessen. Det är nämligen det som värmer upp Glädjehuset till stor del med undantag för två små värmelampor som är på när det är mer än -5.
Ha en skön söndag goa vänner!

Det ser kallt ut på utsidan och jag är fortfarande idag så glad över att detta fungerar. Om en sköter Glädjehuset rätt, att en får till en stor komposteringsprocess i bädden så är det varmt och gott i Glädjehuset trots minusgrader ute. Vi hade gamla hönshuset kvar som stand by i tre år innan jag vågade avlägsna det. 
Besök i Glädjehuset!
Glädjehuset under årets sista dagar