Glädjehuset under årets sista dagar

1 januari, 2018

Vi fortsätter med en resa bakåt i tiden och året är 2012 då vi byggde vårt första Glädjehus! Det är roligt att se tillbaka på vad vi gjorde, hur vi gjorde och här kommer gamla inlägg med mina kommentarer. 

29 dec. 2012 

Glädjehuset ligger i ett snölandskap även om det började töa i går. Snön har sjunkit några decimeter med regnet som kom i går och idag på morgonen. Och kanske lika bra det… eller nja… jag gillar när det är snö och vitt men det var väl lite mycket nu kan jag tycka. Aldrig nöjd…

 

 I Glädjehuset är det glad stämning när jag kommer in. Hönsen vet att jag har nåt med mig och samlas i grupp för att se, vad har hon med sig i dag då? Kan ju erkännas att den senaste veckan är det maken som har fyllt på med vatten och mat… och jag tror kanske inte att han pratar med hönsen. Det gör jag… tokerier? kanske… men det är småtrevligt att prata med dem, de svarar alltid vad jag vill höra och är alltid lika tillmötesgående. 

Eller nästan alltid tillmötesgående.  De har haft problem att lägga ägg i det nya redet som vi inhandlade till Glädjehuset… näe de har envisats att lägga äggen i ”blomlådan” längst fram i Glädjehuset i vinrankeplanteringen. Och därifrån har vi fått plocka äggen… Några enstaka har legat i nya redet.

Och så idag när jag kom så såg jag flera ägg ligga i redena! Jag blev så glad… tänk, snart skulle vi slippa plocka äggen från blomlådan. Nu har de hittat rätt, i alla fall några. Och så öppnade jag luckan och höll på att svimma!

De hade hittat redet för flera dagar sedan kan jag konstatera! Troligen några dagar innan julafton 😉 När jag frågade maken om han hade titta i redet så sa han bara, näe… de lägger ju inte äggen där…  Hahahahaha så nu har vi ägg 🙂 Tur att lillebror kommer över, jag ska packa lite ägg till honom. Ja menar, det är nog inget fel på äggen – det är ju kylskåpskallt där inne. Ute är det nu 1 grad varmt och i Glädjehuset är det 5+.

Japp. Så det så. Over n out från Glädjehuset!


För övrigt:

  • det är dags att vända spånet Glädjehuet…
  • börjar förkylningen lätta
  • och ikväll ska jag göra något galet…. 

Det här är 2012 års sista inlägg. Nästa inlägg hoppar vi till februari 2013 och jag vet faktiskt inte varför jag inte har skrivit något i januari. Det kan vara så att det är samma lika i Glädjehuset och inget nytt inträffar. 


Februari i Glädjehuset
Kan någon hjälpa en värnlös kvinna?