Glädjehuset i snökaos!

1 januari, 2018
 
Vi fortsätter med en resa bakåt i tiden och året är 2012 då vi byggde vårt första Glädjehus! Det är roligt att se tillbaka på vad vi gjorde, hur vi gjorde och här kommer gamla inlägg med mina kommentarer. 

5 dec. 2012 

Just nu är julstjärnornas vara eller icke vara ett minne blott. Ligger hemma i en förkylning som är toppad med lite feber. Inte mycket men tillräckligt för att det ska kännas i kroppen. Och vad händer då? Jo snön bokstavligt vräker ner! Egentligen härligt men jag vet att jag måste ut till glädjehuset och få bort snön från taket så att det inte rasar in.  

Närmast till höger på bilden ser ni fyra stolpar? Där ligger bryggan som sonen byggde i somras och där är min lavendelsjö under snön… Hoppas att det blir som jag har tänkt mig, vi får se i sommar. Tunnorna som står framför Glädjehuset är hönsfoder om någon nu skulle undra varför jag har tunnor stående där…

Så på med kläder, ordentligt med kläder – ytterbyxor som jag kallar dem. Kanske att ni känner till dem som täckbyxor? Ytterbyxor, täckjacka, halsduk, mössa och skidvantar! Och så ut och pulsera i snön. 40 cm snö och på sina håll där vindbyarna har härjat så är det nog 60 cm snö… Till Glädjehuset var det nog både och, närmast var det högt. Svårt att komma in men det gick.

Inne i Glädjehuset hade hönsen det mysigt värre. Vi (maken) har installerat en värmelampa till hönsen så att de har lite extra värme om det skulle behövas. Här om dagen när det var -15 så tänkte jag att nu står alla under värmelampan… men näe, de sprätter runt i godan ro precis som idag när det är snöstorm utanför. Än så länge verkar de trivas finfint! 

Jag försökte med en piassavakvast få ner snön från taket. Oh my god! Det var näst intill omöjligt! Den snön som ligger närmast plasttaket hade smält…! Antagligen är det tillräckligt varmt därinne så att det blir några + på taket. Ja jag stod där bra länge och fick väl bort endel… men jag får nog gå ut igen vid lunch om det fortsätter så här. Och så får maken göra ordentligt i kväll.


Man kan väl säga att det är tur i oturen att jag är hemma och sjuk. Är inte säker på hur mycket snö ett plasttak håller. Skulle gissa på väldigt lite. Men det blir fina landskap med mycket snö! 🙂 Nu har tv-signalen lagt av och snart kanske även strömmen…
För övrigt:

  • jag borde skaffa en termometer till Glädjehuset.
  • jag borde bunkra upp med ved.

Nu lägger jag mig och vilar så får vi se om det har mojnat när jag kliver upp igen?!
På återseende! 


Glädjehuset under årets sista dagar
Första vändningen i Glädjehuset