Med hopp om vår är hönsen ute och luftar sig!

27 februari, 2012

Är hemma och jobbar idag. Ute skiner solen och viskar om vårväder även om det är noll-gradigt. Eftersom jag är hemma passar jag på att släppa ut hönsen från hönsgården. Deras hönshus ligger på baksidan av huset och står i skugga mesta delen av dagen och är fortfarande belagd med isplan. På framsidan av huset har vi sol och gräsmattan har börjat komma fram. Gissa om hönsen blev glada av solsken och gräs att sprätta runt i?!


RIR-tupparna visade sin fina sida för hönsen och kameran. 😉 Den bakre tuppen är Alfa-tuppen och håller ordning och reda på flocken. Hönsen är RIR-hönor och Sussex.

Jag tänkte att jag ska skämma bort hönorna så de fick både gammalt bröd och solrosfrön. Kucklet som kommer när de blir glada av lite godis är guld värt. Allt jobb med höns ger möda för besväret 🙂
Den spräckliga Brahma-tuppen med några hönor var sega på att lämna hönshuset. Jag tror att han är mer frusen är RIR-tupparna. Hönsen är ju olika anpassade till vårt klimat och det märks när man har olika sorter… Han är ju ståtlig men ganska försiktig av sig, jag tror han är lägst i rang av tupparna.

Wilma the doggi undrade varför hon inte fick äta av brödet som hönorna fick… det är ju så gott
Ägg produktionen är i full gång och jag säljer lite ägg på jobbet då det blir för mycket här hemma. Man kan inte baka hur mycket som helst och arbetskamraterna blir lyckliga av lite ägg. Det är ju nåt visst med ”hemmaproducerade” ägg. Jag kan inte förstå varför alla inte har höns 😀 haha ha ha
Nä det blir nog några stekta ägg till lunch idag!
Jag städar frölådan, planerar köksträdgård och ritar drömmar. Nu ska det bli ordning och reda!
Jisses, hur ska det gå med alla sådder?