Tappra tuppen

29 maj, 2011


Den tappra tuppen har fått försvara sina hönor och misslyckades till slut med uppdraget. Natten till lördag kom Ninjaräven på besök återigen och fick med sig en höna. Två hönor är omtumlade och en av dem skadad. Kanske att de måste till hönshimlen, jag får se hur de mår idag. Tuppen har varit stark, och har förmodligen gjort sitt bästa men är det en ninjaräv så är det tufft även för en tapper tupp!

Igår kväll låstes alla hönor, kycklingar och tupp in i hönshuset och säkrades. Detta är ingen restaurang! Så vill jag inte ha det. Vi brukar ju ha hönsen utomhus dygnet runt på sommaren i hönsgården för att motverka ohyra och skit. Nu ska de vara instängda igen? Nä vete katten om jag är överens med moder natur just nu.

Jag tror minsann att jag ska inhandla lite elstängsel att sätta opp. Vad tror ni om det? Några veckor med el bör ju även ninjaräven ge upp?! Frågan är bara var man hittar enkla grejer till ett enkelt pris? Kan tänka mig att räven är ihärdig, hon har väl ett bo med ungar som hon ska mätta. Men jag vill ju inte vara den som servar med hönsen…. Kan inte de äta sork eller bli vegetarianer?

Nä det blir till att vara lite tuff och inte klema så himla mycket om jag ska ha mina höns kvar! Upp till kamp!

God morgon sköna måndag!