God morgon sköna måndag!

30 maj, 2011


Idag åkte sista hallonen och blåbären från förra året ner i frukostgröten! Tänk att jag tycker det är så gott med bär till både gröten och smoothien. Har lite björnbär kvar men annars är det finito! Och säsongen är inte dags än för bärplock…. Det blir till att köpa bär!

Njuter av en underbar morgon alldeles alena. Har stigit upp tidigt och får en massa egenutrymme och jag behöver det för själen när det är mycket på gång. Har svarat på mail som jag inte har hunnit med, paketerat lite paket, lite jobb slank det med men framför allt, öppnat fönstret och lyssnat på fåglarna morgonkvitter och ätit frukost.

Är lite lätt ledbruten efter gårdagen som blev en grovjobbardag utomhus. Tömde (äntligen hann jag med) tomathuset på all ”jord”. Det är ju gammal kutterspån från hönshuset som har förmultnat och det är en härlig mylla må ni tro. Den skottades ut och lades i odlingbänkar och lite varstans i trädgården. Många timmars jobb. Sedan skyfflades ”ny” kutterspån från vinterns skörd från hönshuset in i tomathuset. Skiftesbruk! Därefter vattnades det ordentligt och nu hoppas jag väl på att jag kan plantera inom snar framtid mina tomater i denna läckra brinnande kompost full med näring.

Och så hann jag med att plantera ut auberginen i en av kallbänkarna och samma sak med chili och paprika! Så nöjd med gårdagen insats men det känns i ryggen! Återkommer med bilder senare. 😉 Dock pajade jag ett av treglasfönstrena men man behöver verkligen inte treglasfönster. Det räcker nog med ett glas… men lite plockande av glasskärvor blev det. Måste fundera på hur jag stadgar upp dem, de är så himla tunga.

Nä, nu ska jag plocka ihop mig för dagens kommande äventyr!
Ha en trevlig måndag!
Rensat i trädgården! Kan det bli bättre?!
Tappra tuppen