Rensat i trädgården! Kan det bli bättre?!

1 juni, 2011
Kategori:


Tiden går så himla fort! Jag hinner knappt med över huvud taget. Denna vecka har bara swichat förbi i raketfart. Och även de senaste 18 åren! Tänk att min lilla dotter tar studenten idag! Helt otroligt, och ni anar inte hur stolt jag är!

Till studentmotagningen idag har jag bakat paj från gårdagens nässelrens i trädgården. 🙂 Jag har ju en nässelbänk som jag är himla nöjd över och där ska ju alla nässlor bo. Men eftersom jag har knappt hunnit vara i trädgården de senaste veckorna så finns det nässlor lite överallt. Eller i kanten av trädgården så finns det massa nässlor som jag tog och plockade av i går.

Jag förvällde nässlor, en ordentlig mängd. Kokade potatis och gjorde pajdeg. Förgräddade pajdegen medan jag rev två smakrika ostar och tärnade en. Ordentligt med västerbottenost och lika mycket parmesanost till pajerna. Och så fetaost och soltorkade tomater.

I botten på pajen ligger den kokta potatisen, sedan nässlorna och sist men inte minst osten och soltorkade tomaterna. Äggstanningen gjorde jag ju på mina egna ägg och ekologisk grädde. Och pajdegen, jo av ekologiska råvaror så klart; smör och vetemjöl.

Vad tror ni? Jag tror pajerna kommer att göra succé, smakrikt, nyttigt och så himla bra för moder natur! Vad kan man mer önska sig?
Med hopp om en underbar dag!
Ha det gott alla vänner!

Wabi Sabi Varmbänkar!
God morgon sköna måndag!