Tomater i Glädjehuset

8 januari, 2018
 

Vi fortsätter med en resa bakåt i tiden och nu har vi kommit till 2013 men är fortfarande inne på vårt första år med Glädjehuset!  Det är roligt att se tillbaka på vad vi gjorde, hur vi gjorde och här kommer gamla inlägg med mina nya kommentarer. 

19 maj 2013

53 (!) tomatplantor har flyttat in Glädjehuset denna helg tillsammans med några paprikor och chilisar. Jag kan konstatera att jag skulle behöva ett Glädjehus till för att få plats med chiliplantorna… Vi får se hur jag löser det hela, kanske får jag plats med krukor på nåt sätt… 
I lördags morse började jag med att vända allt strö en sista gång. Puh, det var varmt, 25+ redan tidigt på förmiddagen. Och sen gjorde jag gångarna… eller var det bäddarna jag gjorde? Anyway, det krävdes tre välförtjänta pauser innan jag var färdig med bäddarna. Värmen steg i rask takt och jag gissar att det var minst 100 grader där inne! Ja det kändes så i alla fall så när jag skyfflade i denna enorma kompost.

Efter bäddarna var i ordninggjorda vattnades de ordentligt. Sent på eftermiddagen började jag plantera mina tomater. Hm… ja, det var inte bara att plantera… näe tomaterna hade hunnit växa tokmycket och var i ett virrvarr som jag var tvungen att reda ut först. Och så fick jag avbryta planteringen på kvällen och göra klart i förmiddags. Men nu är de nere i ”jorden” även om endel ser lite hängiga ut. Men de tar sig förhoppningsvis! 


Det är en obeskrivlig känsla när en håller på att ”flytta in” med tomaterna. Att gräva i myllan med bara händerna som är ljummen och faktiskt luktar ganska gott. Tomat efter tomat som får sin plats. Underbart!


Glädjehuset som gud glömde...
Tomat i Glädjehuset