Glädjehuset som gud glömde…

9 januari, 2018


Vi fortsätter med en resa bakåt i tiden och nu har vi kommit till 2013 och tomaterna har flyttat in Glädjehuset och hönsen har flyttat ut!  Det är roligt att se tillbaka på vad vi gjorde, hur vi gjorde och här kommer gamla inlägg med mina nya kommentarer. 

17 juni 2013

Japp, så här illa kan det se ut när jag inte hinner med! En helt galen djungel i Glädjehuset och nu börjar det bli svårt att komma fram. Det som finns här inne är hönsgödsel, därav härlig växtkraft och så en massa plantor av tomater och chili men även paprika och aubergine. Och det finns även havre växande vilt i bäddarna. Det är nämligen så att vi matar med hel havre som godis till hönsen och det de inte äter upp gror ju så småningom och växer.

Jag började i lördags att rensa i Glädjehuset. Efter middagen på kvällen gick jag ut och började rensa systematiskt. Kvart över tio kom jag in och hade genomfört en kortsida, rensad och tillsnyggad. Och det är oundvikligt att det blir lite annat pyssel samtidigt, det finns så mycket att göra. Och det ena leder till det andra. Till exempel så krukade jag om auberginplantorna samtidigt eftersom det behövdes och de står där inne i gången till höger. Även om man inte ser gångar just nu. Och så letade jag fram vajer och tomatsnöre för stöttning och rensade bland dem eftersom de behövs till tomaterna.

Nu kan jag konstatera att jag behöver fler uppbindingsmojenger då jag har fler tomatplantor i år. De räcker till alla sidor men inte mittpartiet. Och dessutom måste jag fundera på hur jag ska lösa konsturktionen i mitten med just dessa uppbindningsmejenger. Svårt att förklara men jag återkommer med bilder på hur vi gör. I´ll be back! 

I söndags förmiddag tog jag en långsida och en gång. Det går långsamt framåt men jag kan ändå tycka att det är nåt meditativt att hålla på, rensa och binda upp.  En kvadratmeter itaget, step by step. Och tänk vilken skillnad det blir! Och idag har jag tagit några meter igen. Känns bra!

Nu är det mittpartiet som behöver omsorg och det är lite mer jobb pga att det ska lösas med uppbindningen också. Dock inte olösbart utan mer om att få till det på ett bra sätt. Förra året lossnade en av långsidornas vajer och det vill jag verkligen inte att det ska hända igen. Många tomatplantor förstördes och det blir så j-vla jobbigt att göra om och rätt. Så det tål att tänkas på… det blir tungt när alla plantor är stora och vuxna och det hänger tomater i dem.

I den vänstra gången står det chili i kruka som också behöver krukas om. Vissa har något större krukor medan andra inte har det. Några chilisar väntar på nya hem och några har jag bara extra av. Men jag konstaterar att flera chilisar har satt frukt och trivs i djungeln! 

Ja, snart kan jag visa upp en ”efter bild” så får ni se skillnaden. På tur efter Glädjehuset är odlingslådorna som ser liknande ut… (?) men med ogräs! Ja, långt ifrån perfekt! 


Kan bara konstatera så här januarimånad att jag saknar att inte hinna med i Glädjehuset. Jag saknar rensandet! Det trodde jag aldrig att jag skulle säga men det är så skönt för det blir så tydligt. Varje meter rensad är ett underverk och en ser det direkt. SKÖNT för själen och ögat att ta en sak i taget…  

Jag har tagit makten tillbaka över Glädjehuset!
Tomater i Glädjehuset