Jag har tagit makten tillbaka över Glädjehuset!

10 januari, 2018

Jag fortsätter med en resa bakåt i tiden och nu har vi kommit till 2013 då hönsen har flyttat ut och tomaterna har flyttat in till Glädjehuset!  Det är roligt att se tillbaka på vad vi gjorde, hur vi gjorde och här kommer gamla inlägg med mina nya kommentarer. 

22 juni 2013

Kommer ni ihåg denna syn?! Jag skyllde på allt mellan himmel och jord men nu har jag tagit makten över Glädjehuset igen! Det har dock tagit mig hela veckan att få ordning och reda där inne! Dessutom behövde jag ju lite mera linor att binda upp tomaterna i. Maken har löst det på ett enkelt och bra sätt, ibland behöver det inte vara så märkvärdigt.  Kanske att jag skulle måla dem och det gråa som borde vara svart…? Skulle bli lite snyggare då…
Tadaaaaa! Rensat och klart! 
Alla 75 (!) tomater är uppbundna och tjyvade, känner mig sååå nöjd! Alla chilisar och aubergine är omkrukade som du ser till höger i gången. I bädden till höger är det endast körsbärstomater av olika slag. Min ”godis-sida” med små söta pärlor! I mitten är det många, många stora bifftomater. Flera olika varianter och jag är så spänd på resultatet. Längst bak är det italienska pastatomater samt en ”evighetstomat”. 
På vänster sida är det bara gula tomater. Och i krukorna är det chili. Och jag står med ryggen mot paprikorna och några chilisar. Har faktiskt ätit en paprika idag som mellanmål! Sååå gott!

Förutom att rensande, tjyvande, uppbindandet och omkrukandet av chili och aubergin så har jag även gjort nya tomatplantor! Det vill säga, jag har tagit finaste tjyvarna och krukat dem till nya plantor, 25 stycken. Vissa ska jag ha på friland och andra säljer jag bort eller ger bort! Fina plantor till bättre behövande! 


Nu har jag ätit middag och bloggat… 🙂 Nu ska jag ut och vattna i Glädjehuset och beundra mitt arbete!

Ni kanske kan gissa att jag längtar till sommaren när jag kan greja i mitt Glädjehus?! När jag sitter här på kvällskvisten och överför varje inlägg och läser igenom dem växer sig längtan allt starkare. Och så blir jag faktiskt lite imponerad av mig själv, det är fina grejer det här! Tomat-upphängnings-mojäng!
Glädjehuset som gud glömde...