Planerar köksträdgården och tänker mjölksyrejäsning! Några tips?

22 januari, 2013
Kategori:

Jag skriver listor och letar efter grönsaker som passar för mjölksyrejäsning. Jag ritar och planerar, så att allt ska få plats. Jag lusläser mina böcker och blir inspirerad. För jag ska mjölksyrejäsa mina grönsaker i sommar och höst. Nja inte bara förstås men inför vinter är det ett bra sätt att förvara sina grönsaker. Och dessutom blir det ju så himla nyttiga.

Jag planerar ju att mjölksyrejäsa lite annat än bara vanlig vitkål. Det blir rödkål, grönkål, broccoli och kanske kålrabbi om det fungerar. Det vore väl snyggt med vit och blå kålrabbi varvat i burken?! Gurka och pumpa borde gå att mjölksyra … Men jag tänker också mjölksyrejäsa chili, tomatsalsa, vitlök och annat man kan hitta.

Ge mig dina allra bästa tips på vad du skulle syra, vilka blandningar och sortnamn på lämpliga grönsaker. Tex vilken gurka är bäst? Vilka bönor? Tips tas tacksamt emot!

Intressant program att lyssna på.

Lyssna: Mjölksyrade grönsaker spås bli ny stor matrend

Köksträdgården 2013
Solsemester i köket?