Årets vitlöksbeställning

8 oktober, 2012
Kategori:
Nu har jag gjort årets vitlöksbeställning, sent jag vet men tidigare än förra året. Kanske är jag tidsoptimist även om jag inte uppfattar mig som en… Eller så har jag galet mycket att göra, som vanligt? 
Any way, skippade att ta utsäde på den odlade vitlök som jag skördade i tidigt i höstas. De var ganska små och eftersom hönsen ”hjälpte” mig med placeringen så vet jag inte vad som var vad. Tokiga hönor… sprätte runt i vitlökslandet och möblerade om precis som de ville utan att tänka på att jag hade pinnar med namn och raka led av vitlök! Etiketterna stod kvar medan klyftorna var i en salig röra. En dag med hönor…
Tänker att jag gör ett nytt försök och har beställt två franska sorter: Sabadrome och Germidour. 
Sabadrome ska vara en stor vitlök med många klyftor och ganska tidig. Svagt lila och med flätbar blast. Germidour är lik Sabadrome men mycket mer lila så jag kan se skillnad på dem OM hönsen skulle vara hjälpsamma igen. 😉
Skulle kunna tänka mig en tredje sort… Men vet inte vad som är odlingsvärt. Kan inte jämföra med de sorter jag odlade 2011, både för hönsen skull men tror också att denna kalla sommar inte var en höjdare.
Ja ja, skam den som ger sig! Det är bara på´t igen! I helgen ska jag rensa i ett av landen (en odlingslåda) så att jag får plats med mina nya lökar. Har faktiskt även köpt kompostgaller att lägga ovanpå som skydd för hönapöna 🙂 !
Slutskördat i Glädjehuset!
Innan allt försvinner