Slutskördat i Glädjehuset!

10 oktober, 2012

Igår stod jag i växthuset sent på kvällen, ja så sent att jag inte längre såg vad jag gjorde. Det blev mörkt och kallt men det var tvunget att skörda en massa tomater och två buskar med tomatillo. Ena långsidan och en kortsida hann jag med att plocka av samt klippa ner blasten och köra iväg.

 Idag har jag fortsatt och tagit hand om andra långsidan med tomater samt en massa chili och paprika. Korg efter korg att bära in med gröna, röda och gula tomater i en salig röra. Det gäller att ta hand om alla tomater också men det får bli en annan dag för jag är så trött.
Jag har skördat mycket chili men även grävt upp några och krukat. Vissa har jag klippt ner för förvaring i källaren och några ska få stå i fönstret och låta chilisarna mogna på plantan. 
Nu är allt skördat i växthuset och frosten kan hälsa på utan större bekymmer. Ja, maken har fått i uppdrag att bära in lite växter utifrån så jag slipper… är lite trött i benet. Nästa steg blir att städa ur Glädjehuset på all ”mylla” och tvätta tak och väggar. Så snart kan vi fylla på med ren och fin kutterspån och hönsen kan flytta in! 
Tomater tomater tomater
Årets vitlöksbeställning