Bästa vår-vintersalladen

18 mars, 2012

Idag har jag gjort en av mina absolut favoritsallader som både mättar och är god. Dessutom kan man servera den både kall och ljummen! Jag kan fräsa upp den snabbt och ha den som tillbehör till kokt fisk eller vegetariska biffar. Den kan vara en grund till lite matigare sallad så som kycklingsallad eller bara en sidekick till alla maträtter.

Ingredienserna är

  • rödkål
  • salladskål
  • purjolök
  • rödlök
  • persilja
Rödkålens näringsvärde
per 100 g
  • fibrer 1,9 g
  • energi 113 kJ/27kcl
  • kolhydrater 3,7 g
  • fett 0,3 g
  • C-vitamin 57 mg
  • järn 0,4 mg
  • vatten 92 g
Salladskål näringsvärde per 100 g
  • fibrer 1,6 g
  • energi 86 kJ/21 kcl
  • kolhydrater 2,7 g
  • fett 0,1 g
  • c-vitamin 39 mg
  • järn 0,34 mg
  • vatten 93,7 g
Idag blir den en sidorätt till fiskgryta med saffran som är dagens middag. Jag toppar denna härliga kålsallad med rädisor och en härlig vinegrette med dijonsenap.
Det positiva med denna sallad är förutom att den är matig, är att klimatsmart-aspekten är på topp under vinterhalvåret. Dessutom ger dessa grönsaker mycket mat för pengarna. God och nyttig mat behöver inte vara dyr mat! Just nu är kål över huvudtaget en av mina favoritgrönsaker.

Nä nu är det dags att städa färdigt i sovrummet innan jag
sätter igång med fiskgrytan.
På återseende!

Bokdjävulen slår till!
Fru Perfecto språkar högt!