BOB is on fire!

1 maj, 2012
Kategori:
Nä ingen brasa här inte utan det syftar till maken som bär och bygger! Maken blev namnad förra Nordiska Trädgårdsmässa av mig och Blomkronan. (Kommer du ihåg, Mari?) Kanske syftade vi då på bär och betalar… fniss… men i helgen har han burit och byggt! Han bygger det efterlängtade höns och tomathus som jag har drömt om i flera år. Nu så är det på G! 

Han har hunnit med en hel del, nästan hela stommen är klar. Sen ska det målas och plastas in. Under sommaren ska tomaterna bo i huset och under vintern blir det ett hönshus! Ja ja mensan, hönshus, tomathus och kompost, allt i ett! Jag har skrivit om det tidigare… här.

Vi ska fylla kistan med kutterspån på hösten när hönsen flyttar in. Sedan ger vi matresterna som vanligt till hönsen men behöver inte städa undan… det som inte äts upp av hönsen komposteras i spånet tillsammans med hönsspillningen. Varje vecka får man vända alltihopa så att förmultningen kommer i gång… och så får man vattna. Värmen som uppstår i komposteringsprocess ska hjälpa till att värma upp ”hönshuset” så att det hålls över nollan. Om det blir ”sibirienkallt” får man komplettera med värmelampa.

På våren flyttar hönsen ut och tomaterna in. Ja, även aubergin, tomaillo, chilisar och physalis får samsas med tomaterna som kommer ta den största platsen. Då åker hönsen ut och man ”bränner” det som finns i huset genom att vattna ordentligt och vänder det några gånger. Efter några dagar planterar man sina plantor… eller jag planterar mina plantor;-) Nu i år, får jag hämta spånet i det gamla hönshuset så fort detta är färdigt. Många skottkärror blir det… Ett redigt motionspass kan man säga.

Jag ser fram emot motionera lite! 🙂

Visst är ”BOB” värsta bra?!
Ni glömmer väl inte nässlorna?!
Petuniafundering