Dagens EKO

21 mars, 2010
Kategori:


Dagen idag har nog gått helt och hållet i miljöns tecken eller som eko-dag. Vi börjar med en idolbild på Bosse och tillskottet Agda. Här kan man ju se hur mycket Bosse har vuxit på några veckor i jämförelse med Agda som endast är en dag gammal. En särskild hälsning till Karin!


Här har dagens middag påbörjats. Två stycken lammlegg som har brynts i stekpanna och lagts i gryta tillsammans med rotfrukter, EKO-rödvin och hemmagjord buljong utan konserveringmedel eller några E :-)!


Sonen har i hemuppgift att analysera En obekväm sanning. Han hade sett den i skola men inte riktigt lagt någon större energi på filmen. Vi började analysera men fick faktiskt se filmen återigen så att vi kom in på djupet. Ganska härligt att analysera och fundera…. mycket bra sagt i filmen och på ett ganska finurligt sätt.

Medan Al Gore snackar i bakgrunden och med mina invändningar, förmaningar och pekpinnar fortsatte jag med söndagsmiddagen (till sonens lättnad) som var väldigt eko . Till lammet som var vårt eget hade vi råris och frästa grönsaker. Dessutom gjorde jag en så god sås på lammfonden och lite grädde att öronen knorrade sig 🙂 !

”Så en god söndagkväll och en trevlig ny vecka på er”

ps. hur länge kan man ha ont i röven efter en cykeltur? ds

R e k l a m
L ö r d a g