Del 2 i Glädjehuset

15 oktober, 2012

Herrn i huset arbetade sent igår kväll i Glädjehuset 😉 med att bygga provisoriska sittpinnar och sätta upp reden till hönsen. Japp, igår fick tupparna och hönsen flytta in i deras nya hönshus, dvs Glädjehuset.

Hela helgen har vi förberett för att hönsen ska kunna flytta in. Jag har plockat bort all växtlighet som fanns kvar och det blev några skottkärror. Vi har tömt huset på all mylla som växterna växte i, dvs gammal hönsspillning och spån. Sedan fylldes hela huset med kutterspån, närmare bestämt 26 balar!

Värsta kallaballiken blev det när vi skulle flytta på hönsen från stora hönsgården till Glädjehuset. Några av tupparna lät som extrema brandlarm! Sonen och jag bar höna för höna och tupp för tupp medan maken fångade dem med hoven. Vi provade först med att de skulle följa efter som får efter maten men det gick ju så där… så det blev till att ta en i taget.

Nu har de sovit första natten i Glädjehuset. Del 2 har påbörjats! Mer om det sen, hur det är tänkt att fungera… Nu måste jag skynda till jobbet!

Med hopp om en bra måndag!
Hönsen boar in sig...
Tomater tomater tomater