En vecka med mig – dag 5 & 6 Medmänsklighet och lycka!

8 februari, 2015
Kategori:

 

Torsdag & Fredag

Jag skriver om min torsdag och fredag i efterhand, söndag morgon bestämt. Dessa två dagar är ganska talande och visar lite av mina tokdagar på jobbet, när det är mycket att göra.

Go morgon!
Uppe med tuppen vid 5.30, tar hand om djuren och äter frukost. Frukoststunden är en viktig del av min dag även när jag har mycket på agendan. Jag går hellre upp lite tidigare än hastar igenom min tid med frukost, nyheter och social media.

1: halvan av dagen
Åker till jobbet tidigt för att hinna göra lite grejer innan ett planeringsmöte med mina kollega. Jag skrev först planteringsmöte 🙂 hahaha I wish! Okej, min kollega och jag är väldigt effektiva och det gillar jag, hon är snabb i tanken och matchar mig. Jag avskyr utdragna möten som inte leder någonstans… då kan man med lätthet skapa ett monster i mig. Från detta springer jag till nästa möte som handlar om att hjälpa till mig med en kvalitetssäkring av verksamheten.  Lunchen intas i en paus mitt i detta möte.

2:a halvan av dagen
Jag fortsätter att delta i detta möte mest som en observartör skulle man kunna säga. Efter en sittning på flertalet timmar återkopplar jag till deltagarna kort om vad jag har observerat. Nu kommer det stora jobbet att sortera, skriva rent mina observationer och även försöka få till någon form av framåtsyftande förslag i senare skede. Det är flera observationer som ska göras och jag tittar på utmaningar och styrkor att bygga vidare på. Jag bestämmer mig för att åka hem och ta en paus innan jag sätter mig och skriver. Promenad med hunden passa bra för att skingra alla intryck och få grepp om dem.

3:e halvan av dagen
Ja så kanske man inte kan säga, det finns väl inte 3 halvor på en dag… borde nog heta 3 delar egentligen. Men det är lite så det blir… jag fortsätter som det vore en till halva. Först en uppfirskande promenad precis innan det börjar skymma. Snö, istappar och lite friska vindar gör susen!
Sedan kommer jag hem och tar hand om hönsen och äter ett äpple medan jag ställer om för att börja jobba med observationen igen.  Ringer till maken som är på väg hem och pratar skräpmat, jag hinner inte med maten också… eller orkar – inte han heller. Jag skriver ner mina tankar och olika stolpar om vad jag har sett som styrkor. Himla roligt och jag går igång, skissar på lösa blad om vad och hur. Detta leder osannolikt in på utbildningsdagen jag ska hålla i på måndag. Eller fortbildning kanske det är, eller både och. Äter lite mat och fortsätter med att planera måndagens uppdrag. Vid sängdags, vid 23-tiden har jag svårt att varva ner.

Gonatt eller nåt
Gör en mindfullnesövning som heter kroppscanning för att varva ner. Jag gör den faktiskt 2 gånger för att få till det, ibland är det svårare än ibland att släppa taget. Drömmer livligt under natten och vaknar tidigt på morgonen till en ny dag med nya möjligheter.

* * *

Morgonrutinen Fredag
Morgonrutinen är samma som vanligt med ett extra plus. Jag avsätter en halvtimma att tänka på vad som har varit bra veckans som passerat. Några vackra ögonblick, några sköna upplevelser och vad jag är nöjd med. Listan blir lång, det kännas gott och tillfredställande när tempot är högt. Gör i ordning mig och för att åka iväg till storstan idag. Idag har JAG handledning, idag är det min tur. Svarar på lite jobbmail innan jag åker.

Inför lördag…
Jag köper en present till min dotter eftersom mina barn fyller år på lördagen. Ja det är sant, båda fyller år och de är inte tvillingar. 🙂 Står en bra stund och fingrar på pennorna och vill egentligen köpa dem till mig själv men tar endast till henne. Det är ju hennes födelsedag! Jag har tidigare under veckan köpt en målarbok till henne, Hemliga Trädgården – En skattjakt i målarboken. Är sååå nöjd med presenten, färgpennor av hög kvalité och en målarbok om trädgård, kan det bli bättre?!

Handledning
Jag kommer absolut inte outa vad jag pratar om på min handledning och det tror jag att ni har förståelse för. dock kan jag berätta att det tog ett tag innan jag var redo för egen handledning. Att jag själv jobbar med andra människor i process är en sak men att jag själv, skulle, hm… det tog ett tag. Nu kan jag se att det är bland det bästa jag har gjort och handledningen gör mig mer professionell!

Hemväg
Springer in i en affär och köper en ihopplockad sallad till lunch för att äta på hemvägen. Jag vet, det är inte så trevligt att äta på pendeltåg men nöden har ingen lag. Nu var det inte så många människor på pendeln som jag besvärade med min lunch så jag hoppas att de överlevde. Vid byte till bussen stöter jag på en kvinna, en så kallad tiggare som får ett äpple av mig och en lite fjuttig peng. De sitter ofta vid busstationer och pendeltågsstagtioner, förståeligt eftersom där går många människor. Den unga kvinnan tackar artigt medan någon förbipasserande säger fula ord och fnyser. Förutom att jag mår dåligt av att se fattigdom måste jag också handskas med hur mina medmänniskor beter sig.

Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om medmänsklighet men det gör jag inte nu. Kanske kommer det inlägg om utsatthet, människovärde och bemötande senare men tills dess får ni lyssna på Kiki Nilsenius!

Sen eftermiddag
Sätter mig och jobbar undan lite administrativa ting men jag märker att jag inte kan fokusera och ger upp efter 1,5 timma. Flera saker är inte gjorda när jag lägger av men så får det bli. Jag bestämmer mig för att ta helg nu och stänger arbetsdatorn vid 16.00.

Tar helg
Gör en övning i medveten närvaro under 30 minuter. Ganska skönt. Efter en tömning av sinnet eller hur jag ska uttrycka det börjar jag med handlingslistan och planerar födelsedagslunchen till på lördag. Dammsuger de värsta hundhåren så jag ska kunna slappna av under kvällen. Wilma (hunden) fäller nåt otroligt just nu, borde dammsuga varje dag för att hålla undan men det räcker inte min energi till.

Paketinslagning
Maken kommer hem med matkassarna och han har även mig sig vår dotter! Hon är sprudlande glad och ge en energikick som heter duga. Jag borde verkligen komma ihåg att säga det till henne. Vi, maken och jag lurar sonen och dottern som faktiskt blir 20 och 22 år att plocka upp handlingskassarna och börja grilla dagens middag. Undertiden slår vi in deras födelsedagspresenter. Det funkar nästan hela vägen till att sonen behöver hjälp vid grillen och kommer intraskandes mitt paketinslagningen. Vi motar bort honom och han flinar.

Trött men lycklig
Vi äter middag. Dottern och jag tittar på en serie som hon följer. Kul, en serie om superkrafter och brottsbekämpning. Inte min grej men det var faktiskt roligt med lite fiction och action. Somnar gott med ett leende på läpparna för att maken sa nåt med att detta hade vi gjort bra. Alltstå barnen och livet! 🙂

Det är inte läge att driva med mig idag... jag hanterar influensaliknande symtom väldigt dåligt! Just saying!
En vecka med mig - dag 4