F a v o r i t e r

29 oktober, 2009
Kategori:

Japp. Nu är pumpa-matlagnings-planering på gång hemma hos oss. Jag har några favoritkokböcker som jag lånar och snor idéer i från. Ibland händer det faktiskt att jag tar ett recept rakt av men oftast föds det idéer.

Hemma hos Jamie, Fyra årstider i köket av Jamie Oliver är en bra och inspirerande kokbok. Han har faktiskt flera pumparecept som är bra. Har gjort allihopa och tycker nog att han kan leka med smaklökarna.

En riktig goding är också Kärlek, oliver och timjan av Anna och Fanny Bergström. I den hittar man mycket som är bra för både kropp och själ. Pumpasoppan är tagen från denna kokbok även om jag har gjort om den en aning. Alla mina tre favoriter har en pumpasoppa.

Den tredje favoritboken är Sannas Matbok av Sanna Ehdin som också innehåller en massa matnyttigt. Den kan verkligen rekommenderas om man är intresserad av hur mat påverkar oss.

Troligen är det väl så att Hannu Sarenströms bok Vinterkalas blir en fjärde favorit vad det lider. Vi får se hur mycket inspiration jag finner i den när det är som mörkast och kallast.

K ö t t k v a l i t é
Ö n s k e m å l