K ö t t k v a l i t é

30 oktober, 2009
Kategori:


Efter några dagars sängliggande i en dunderförkylning är jag bra glad för att jag hade nya böcker att förkovra mig i. Jag beställde ju några böcker då jag inte har slaktat och styckat hel lamm förr och ville känna mig säkrare. Har endast köpt färdigstyckat från bonden…

Om man nu är köttätare och kanske vill ha en bra bok om kött i olika former så är boken Kött en självklarhet. Den är skriven av Håkan Fällman med förord a Leif Mannerström.

Boken är uppdelad efter olika köttdjur så det är lätt att hitta i den. Den visar alla delar på djuret i styckningsschema men också i ”färdig matvara” så man ser vad delarna kommer ifrån när de ligger i kyldisken.

Den är inte bara till för hemma-styckaren utan visar mycket mer om kött. Hur det ska se ut, vad man kan begära i affären och recept. Den tar även upp olika märkningar och diskuterar närproducerat, KRAV-märkt och ekologiskt kött.

Nu har det varit mycket snack om olika sorters kokböcker. Ska se om jag kan skriva om nåt annat … kanske om den väntande källarstädningen?!

God morgon
F a v o r i t e r