Harvest Monday, September 17th, 2012 – Ofrivillig skörd

17 september, 2012

Japp, ofrivillig (!) skörd av tomater blev det i söndags. En vajer i Glädjehuset (växthuset) hade lossnat och på den hängde snören för stöd till tomatplantorna. En långsida och kortsida med tomater låg ”huller om bullerum” på marken i lördags när jag skulle vattna dem. Många stjälkar hade gått av när vajern lossnade och de landade på varandra. Katastrooooof!

Två rågade hinkar med gröna tomater och en med mogna tomater fick jag plocka från både marken och från stjälkar som hade gått av. Nu ligger alla gröna tomater i Glädjehuset på ett bord för att eftermogna. Hinken med röda tomater står på verandan och väntar på ett omhändertagande.

Att kunna frossa i tomater är lyx! Igår blev det ugnstekta tomater med egen vitlök och egen rosmarin till maten. Gissa om det var gott i all sin enkelhet?! Det kändes verkligen som vi förtjänade att frossa tomater efter flera timmars rensande i Glädjehuset. Jag har inte tagit bort alla plantor utan alla som var av. Maken hjälpte till att knyta upp resten så att de kan fortsätta att producera… men visst känns det lite tomt nu.

Idag blir det nog en härlig tomatsoppa till middag!
😉
Harvest Monday, September 24th, 2012 - godis
Möllans salviarabatt inspirerar med Isas bilder!