Hur ska detta sluta?

21 april, 2014
Kategori:
Måndag kväll och jag är galet trött i kroppen! Flera dagars grävande i plommonlunden börjar kännas hårt. Ja, det är plommonlundssnack igen! 😉 Har idag inhandlat lite flowers och ett träd som inte är ett plommonträd, jag bara undrar, hur ska detta sluta?! 
Det blev vit Ormöga, Alba som jag ska samplantera med Hosta Patriot och ormbunkar. Antingen blir det med Lundbräken som är lite mörkare eller så Strutbräken som är lite ljusare, först måste jag kolla vilken som matchar Ormögat och Hostan.

Sedan köpte jag några plantor av gulsippan, Anemone ranunculoides som jag har planterat med vitsipporna. Förhoppningsvis korsar sig gulsippan med vitsippan, måste ju bli skitsnyggt?! Gulsipporna och vitsipporna ska få växa hejvilt som de behagar!

Nejlikrot är en nyhet för mig och denna hette Lemon Drops som jag köpte tre plantor av. Ljusgul blomma, ser lite ut som humleblomster, 30 cm hög och trivs i något fuktig och näringsrik jord.

Sist men inte minst så blev det ett gulbladigt rönnbärsträd! Sorbus aucuparia Dirkenii heter detta vackra träd. Det ska få en vacker plats längst in i lunden (lunden är avlång) att lysa upp. Jag hoppas att den går åt det limegula hållet och inte varmgula, vi får väl se när den har etablerat sig.

 Jag återkommer med bilder på arbetet som vi håller på med just nu. Fyra stubbar ska grävas bort först och främst… Sen ska jag försöka få till en stentrappa samt gången. Man skulle kunna säga att jag har lite att göra….

På återseende!
Jag, en potatisbonde...
Recept på Nässelpaj med Italienska smaker!