I odlingshuset…

25 februari, 2015
Kategori:

Jag bara älskar att skriva ordet odlingshuset! Jag har en förälskelse i min tanken att göra om Vita huset till odlingshus. Ett potting shed. Blir ni någonsin förälskad i en tanke? Jag vet, att när jag blir det så blir det förr eller senare till verklighet. Exakt så var det med Glädjehuset, i flera år innan det blev till verklighet. Jag tror faktiskt att det blivande odlingshuset kommer att bli lika uppskattat som Glädjehuset. Kanske mer? Familjen kommer sannolikt gilla att slippa jord och krukor i köket från januari till maj.

Fortfarande fullt med möbler och annat, som ett förråd, har jag tryckt in odlingshyllor och har mina chilisar, paprikor och några tidigsådda tomater där. Japp, jag har börjat att använda det som odlingshus även om det egentligen inte finns plats för det. Rebellen i mig ignorerar det. Det är så trång att jag måste gå sidledes in för att vattna brättena men det gör inget. Det går det med. Så, får jag fortfarande göra inne i köket så på den fronten har inget förändrats. Även omskolningarna. Men till nästa säsong har jag nog fixat Vita huset om till ett riktigt potting shed. Här kan du läsa om mina drömmar.

Jag har lite problem med värmen, att få den stabil. När solen ligger på blir det varmt… men jag försöker ha 16-18 grader där inne. Det är inte så stort så även lamporna påverkar gradantalet i rummet förutom det lilla elementet. Lite längre fram kan jag stänga av elementet.

Idag blir det lite mer sådder 🙂 Både grönsaker och blommor!

Nordiska trädgårdar
Hållbar odling